Načítám...

Kniha Alternativní medicína a léčitelství - Jiří Heřt

Lékař a anatom profesor Jiří Heřt se dlouhodobě zabývá problematikou alternativní medicíny a léčitelství, déle než čtvrt století sleduje vývoj a nové směry v tomto oboru lidské činnosti.

Dá se říci, že o věci ví téměř vše, co se vědět dá, a umí to také srozumitelně sdělit. Přestože je lékař, neodsuzuje alternativce, léčitele a jejich nabídku a činnost šmahem, ale poctivě tuto oblast studuje a zamýšlí se nejen nad jejími riziky, ale vidí i možnosti, a nepopírá eventuální úspěšnost některých směrů.

Kniha je užitečná především pro současné klienty léčitelů či lékařů používajících alternativní medicínu. Pomůže jim zorientovat se v tom co tento pestrý trh nabízí, a s jakým efektem či riziky. Může ale rozšířit poznatky i lidem, kteří v této oblasti poskytují služby; diagnostikují, vylaďují, nabíjejí, jakkoli se pokoušejí o léčbu a eventuálně slibují vyléčení, neboť jejich činnost má svá rizika a stojí mimo zákon. Zvláštní kapitola je věnována četným potravinovým doplňkům, bylinářství a legislativní problematice.

Alternativní medicína a léčitelství jistě zaujme i lékaře a vůbec lidi vědy, svá témata v ní naleznou například psychologové. Především ale osloví čtenáře, kteří léčitelství a alternativní medicínu nadšeně vyznávají, nebo jsou na rozpacích či ji razantně odmítají – všichni v ní naleznou fundované argumenty i oprávněné pochybnosti.

Vydalo Nakladatelství Věra Nosková

Alternativní medicína a léčitelství má 240 stran, pevnou vazbu a lamino potah, formát 20 x 13 cm, pultová cena je 240,- korun

Knížku lze objednat na adrese vnoskova@centrum.cz - mimo obchodní síť bude stát 140,- korun + poštovné.

Kam dál?

Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2016 - Konzultační a terapeutický institut Praha za posílení imaginární složky komplexní medicíny Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2016 - Konzultační a terapeutický institut Praha za posílení imaginární složky komplexní medicíny

Trendem moderní medicíny je komplexní přístup k pacientovi. Podobně jako komplexní čísla v matematic...
Pá 24. 3. 2017 Přečíst
Výzva německých skeptiků: 50 000 EUR za identifikaci tří homeopatik Zobrazit

Výzva německých skeptiků: 50 000 EUR za identifikaci tří homeopatik

Skeptikům po celém světě je opakovaně vytýkáno, že zavrhují vše neznámé bez testování, že dokonce nedávají příznivcům jednotlivých alternativních směrů příležitost prokázat existenci paranormálních jevů. To ale zdaleka není pravda. Jednotlivé skeptické organizace již v minulosti iniciovaly různé výzvy spojené s finanční odměnou.
Út 24. 7. 2018 Přečíst
Léčba homöopathická Zobrazit

Léčba homöopathická

Komplexní i elektrická homöopathie je podvod s nátěrem vědy a kdo ji rozšiřuje, je vyděrač a nepřítel lidstva. Nic na tom nezáleží, že mnoho lidí chválí výsledky. Ty jsou u každé, i sebe hloupější methody, protože ani nemocní ani fušéři nedělají správné diagnosy. Když zrnéčka homöopatů vyléčí rakovinu, jsou zbytečná studia lékařů. Kapitoly "Léčba homöopathická" a "Komplexní homöopathie a elektrohomöopathie" z knihy Jan Šimsa: Přírodní léčba a domácí lékař: praktický populární popis všech method přírodoléčebných, fysikálních a dietetických, dále popis nemocí, jich příčin, jak jim předcházeti a jak je osvědčenými domácími prostředky léčiti, díl II. Praha: Strnadel a spol. 1923.
Út 14. 1. 2020 Přečíst
Věda v hlavní roli Zobrazit

Věda v hlavní roli

Ta zpráva způsobila mezi skeptiky mírný rozruch: Prý se o vědě, potažmo o jejích obráncích ve spolku...
St 31. 10. 2018 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace