Načítám...

Stříbrný Bludný balvan 2012 v kategorii družstev - firmy Z-technology s.r.o. a Zapper Centrum ČR

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS
oznamuje, že v kategorii družstev za rok 2012 získávají
stříbrný Bludný balvan, ex aequo

firmy Z-technology s.r.o. a Zapper Centrum ČR
za výrobu a komerci tzv. „zapperů“, důmyslně matoucích nejen zákazníky


První z firem vyrábí a druhá prodává více prostředků alternativní medicíny. Jejich vlajkovou lodí jsou „zappery“, dnes zastoupené dvěma výrobky - Plazmovým generátorem RPZ 14 a Frekvenčním Generátorem Super Ravo Zapper. Jsou založeny na předpokladu, že bakterie a viry, které údajně jsou příčinou téměř všech nemocí, vyzařují jakési vědě neznámé „frekvence“. Pokud se tyto patogenní organismy vystaví specifickým „frekvencím“ vyzařovaným z vnějšího zdroje (generátoru), jsou zničeny a jimi vyvolaná choroba je vyléčena. Objektivní účinnost „frekvenční terapie“ prokázána ovšem nebyla a její princip je biologicky i fyzikálně nesmyslný. Její objevitelé a protagonisté (Američané R.Rife a H.R. Clark) se dostali do střetu se zákony své země. Ve světě jsou dnes zappery odkázány spíše na domácí výrobu a na pokoutní distribuci tam, kde se věří na jejich zázračnou účinnost.

Málokdo ví, že naše ministerstvo zdravotnictví před zappery občany varovalo a že Česká obchodní inspekce jejich výrobu zakázala - odebrala firmě certifikát - viz http://tn.nova.cz/zpravy/na-vasi-strane/varovani-pristroj-zapper-slibuje-lecbu-snad-vsech-nemoci-ale-ve-skutecnosti-muze-ublizit.html

Jak je tedy možné, že v ČR vzkvétá sériová výroba zapperů spolu s reklamou, s jejich tuzemským prodejem i úspěšným vývozem?

Výrobce totiž našel řešení: obchází zákaz výroby proklamací, že nejde o zdravotnické prostředky. Tváří se, že neví, k jakému účelu vyrábí zappery!? Je fantastické, že tahle „výmluva“ má stačit, aby se v našem právním prostředí výrobce zbavil závazků. Jenže výmluva trochu kulhá: Ve firemním prospektu najdeme protichůdnou informaci:
„Upozorňujeme, že naše výrobky nejsou zdravotnické prostředky a nejsou námi, jako výrobci těchto zařízení, určeny k jakémukoli ošetřování či léčení nemocí. Věříme, že naše nabídka vás osloví a že se připojíte mezi tisíce lidí, kteří již systematicky využívají poznatků Dr. Huldy Regent Clarkové, Dr. Raymonda Rifa a dalších, neméně důležitých vědců a výzkumníků.“

Poté však následují ukázky (obrázky, citáty) z českých překladů dvojice knih H.R. Clarkové s názvy: 1) Revoluce v léčení všech nemocí 2) Léčení a prevence všech druhů rakoviny. Dále je tu zobrazen přebal knihy Barry Lines: Léčba rakoviny, která fungovala, s podtitulem Dr. Royal Raymond Rife… a jeho svět převratné elektromedicíny.

Zappery, které podle výrobce nejsou zdravotnickými prostředky, jsou tedy zároveň prezentovány jako prostředky všeléčby (panacea). Netvrdí to přímo naše firmy, ale zahraniční autoři, z popudu firem přeložení a jimi citovaní. Za ně přece firmy neodpovídají, objevili se jen náhodou na reklamních prospektech, že?

Balvany udílíme již popatnácté, ale dosud jsme se nesetkali s tak přímočarým pohrdáním rozumem a legislativou.

Škoda, že na to nemůžeme reagovat jinak, než jen trochou legrace.


***********************************************************************
Bližší informace: Pokud si přejete znát více o firemní nabídce, otevřete si www.zapper.cz, kde naleznete i další odkazy. Na stanovisko MZ a ČOI k zapperům jsme odkázali výše. Podrobnější kritické stanovisko k zapperům obsahuje článek Jiřího Heřta: Zapper – frekvenční, plasmová terapie, Zpravodaj SISYFOS 1/2013 (též www.sisyfos.cz).

Pokud toužíte vlastnit některý ze zapperů, připravte si aspoň 12 tisíc korun.


Patnácté předávání Bludných balvanů 2012 - fotogalerie

Kam dál?

Bronzový Bludný balvan za rok 2014 v kategorii družstev - Ota Nepilý a spol. za propagaci oxidu chloričitého jakožto všeléku na všemožné neduhy, včetně rakoviny Zobrazit

Bronzový Bludný balvan za rok 2014 v kategorii družstev - Ota Nepilý a spol. za propagaci oxidu chloričitého jakožto všeléku na všemožné neduhy, včetně rakoviny

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků Sisyfos oznamuje, že v kategorii dr...
Pá 27. 3. 2015 Přečíst
Bludné balvany Sisyfa za rok 1998 Zobrazit

Bludné balvany Sisyfa za rok 1998

Na základě rozhodnutí výkonného výboru Sisyfa byly letos poprvé uděleny výroční Bludné balvany v kat...
So 27. 5. 2006 Přečíst
Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2020 - Robert Frischer a Univerzita Hradec Králové Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2020 - Robert Frischer a Univerzita Hradec Králové

Doc. Ing. Robert Frischer, Ph.D., a Univerzitě Hradec Králové za originální a výpočty téměř podpořené chápání procesů probíhajících v nanostrukturních materiálech.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Stříbrný Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - JUDr. Jindřich Rajchl Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - JUDr. Jindřich Rajchl

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje stříbrný Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců JUDr. Jindřichovi Rajchlovi za úspěšné přetavení strachu, zloby a dezinformace na zboží.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace