Načítám...

Předávkování homeopatiky 2019

Předávkování homeopatiky - už podeváté

 

Ve středu, 23. 10.,  v 16:00, proběhne další ročník kampaně 10:23 aneb předávkování homeopatiky, a to rovnou na třech místech v ČR:

PRAHA - Albertov

BRNO - Malinovského náměstí

OSTRAVA - Hlavní třída 70

 

I letos akci organizuje Český klub skeptiků Sisyfos.

 

Kampaň 10:23 je mezinárodní kampaň, vzniklá v Británii, která upozorňuje na to, že v "homeopatikách nic není". Organizuje se každoročně od roku 2011 s větší či menší mezinárodní účastí.

Jmenuje se 10:23 podle Avogadrovy konstanty - účinné látky v homeopatikách jsou rozředěny tak, že v homeopatiku pak zůstane méně než 0.0000000000000000000000000000000000000000000000000000000001% účinné látky, což je méně než jedna molekula. Proto homeopatika nemohou fungovat jako léčiva jinak, než na bázi placeba. Pro představu, ředění C60 uváděné na homeopatikách je poměr hmotnosti jednoho elektronu k hmotnosti Slunce.

Takového zředění není ani možné docílit dosavadními technologiemi

Nad to, homeopaté, ani výrobce, nejsou schopni vytvořená homeopatika rozeznat mezi sebou, protože údajné množství látky není nijak měřitelné.

 

Kampani se přezdívá "předávkování homeopatiky", protože to je přesně to, co účastníci udělají, aby ukázali, že homeopatika nejsou léky a nemělo by se s nimi tak nakládat.

 

Bývalý homeopat a profesor komplementární medicíny na Exeterské univerzitě Edzard Ernst (autor knihy Homeopatie - Nezředěná fakta): “Ani po stovkách klinických testů, neexistuje jediný důkaz, že by homeopatie fungovala lépe, než placebo.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kam dál?

Pozvánka na předávání Ceny Jiřího Heřta Zobrazit

Pozvánka na předávání Ceny Jiřího Heřta

Srdečně Vás zveme na slavnostní předání 1. ročníku Ceny Jiřího Heřta, která se koná 15.11. od 15:00 hodin v Planetáriu Praha. K účasti je nutná registrace.
Po 15. 11. 2021 | redakce Přečíst
Bývalý homeopat Edzard Ernst 21. 1. 2020 v Praze Zobrazit

Bývalý homeopat Edzard Ernst 21. 1. 2020 v Praze

Bývalý homeopat, dnes skeptik, Edzard Ernst poprvé v Praze.
Út 21. 1. 2020 | Claire Klingenberg Přečíst
Lékař, který spolupracuje s archanděli Zobrazit

Lékař, který spolupracuje s archanděli

MUDr. Josef Hrušovský je pediatr a pneumolog. Nyní má soukromou praxi, pronajal si malou místnost v Centru med., což je nestátní zdravotnické zařízení rozpínající ochranná křídla nad alternativními způsoby léčení kombinované s běžnou lékařskou péčí soukromých lékařů. Nedá se říci, že by vilku korunovanou labutí u stanice Nábřeží kap. Jaroše v Praze 7 obléhali pacienti. Je v ní ticho a klid, vzácně potkáte pacienta. Já ale jdu za lékařem – léčitelem jako novinářka. Mám v úmyslu o jeho léčebné metodě napsat do jistého deníku, také to panu doktorovi sděluji, a on je rád. Dr. Hrušovský je urostlý muž středního veku. Místo bílého pláště má na sobě černou košili, namísto stetoskopu má před sebou výstavku polodrahokamů. V malé vitrince jsou nepatrné lahvičky s homeopatiky.
So 15. 1. 2022 Přečíst
Léčba homöopathická Zobrazit

Léčba homöopathická

Komplexní i elektrická homöopathie je podvod s nátěrem vědy a kdo ji rozšiřuje, je vyděrač a nepřítel lidstva. Nic na tom nezáleží, že mnoho lidí chválí výsledky. Ty jsou u každé, i sebe hloupější methody, protože ani nemocní ani fušéři nedělají správné diagnosy. Když zrnéčka homöopatů vyléčí rakovinu, jsou zbytečná studia lékařů. Kapitoly "Léčba homöopathická" a "Komplexní homöopathie a elektrohomöopathie" z knihy Jan Šimsa: Přírodní léčba a domácí lékař: praktický populární popis všech method přírodoléčebných, fysikálních a dietetických, dále popis nemocí, jich příčin, jak jim předcházeti a jak je osvědčenými domácími prostředky léčiti, díl II. Praha: Strnadel a spol. 1923.
Út 14. 1. 2020 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace