Načítám...

Nominujte kandidáty na Bludné balvany za rok 2021

Milí skeptici,
Rok se s rokem sešel, a opět se nám blíží rozhodování o tom, koho ukamenovat, tedy vlastně koho obdařit prestižní cenou Bludný balvan za matení veřejnosti. Obvykle máme z čeho vybírat, tentokráte se nám však většina nominací soustřeďuje na koronavirus. Ostatní šarlatánství jako kdyby nám odvibrovalo na druhou kolej. Bylo by ale mrzuté na něj pozapomenout, neboť z té koleje jistě hned po koronaviru zase přivibruje. Máte-li nějakého toho bloudivce jurodivce v merku, napište nám o něm, ať si jej také připomeneme. Ty koronavirové můžete pochopitelně nadhodit též, ať mají trochu konkurenci a vyhrají jen ti nejlepší!
 
 

 


Kam dál?

Zlatý Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - Zdravé fórum a spol. Zobrazit

Zlatý Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - Zdravé fórum a spol.

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii družstev za rok 2021 získává zlatý Bludný balvan Zdravé fórum, z.s., a spol. za obohacení Public Health o cherry picking, datovou magii a konspirační teorie vůbec.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - doc. PhDr. Marie Macková, PhD Zobrazit

Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - doc. PhDr. Marie Macková, PhD

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii jednotlivců za rok 2021 získává bronzový Bludný balvan doc. PhDr. Marie Macková, PhD, za zrození pro jasnovidectví, docenturu v oboru Zdravotně sociální péče, absolvování Olomoucké školy astrologie, ověřování nových modelů sociální péče a šíření světla svým studentům a klientům.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Bludný balvan za rok 2023 v kategorii zdravotní policie a veřejné zdraví - Tomáš Kašpar Zobrazit

Bludný balvan za rok 2023 v kategorii zdravotní policie a veřejné zdraví - Tomáš Kašpar

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje Bludný balvan v kategorii zdravotní policie a veřejné zdraví Tomášovi Kašparovi za kreativní propojování vědeckých poznatků s dezinformacemi, misinformacemi a ignorantstvím.
Po 20. 5. 2024 Přečíst
Bludný balvan za rok 2023 v kategorii žurnalistická etika - Ing. Angelika Bazalová Zobrazit

Bludný balvan za rok 2023 v kategorii žurnalistická etika - Ing. Angelika Bazalová

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje Bludný balvan v kategorii žurnalistická etika Angelice Bazalové za šíření malinformací a misinformací pod nanorouškou objektivní služby veřejnosti.
Po 20. 5. 2024 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace