Načítám...

Mezoamerická civilizace

V pátek 27. 10. 2006 se uskutečnila pro členy Českého klubu skeptiků Sisyfos v prostorách pražského PEN Klubu přednáška dr. Stanislava Chládka
na téma: "Mayské podzemí a podsvětí". Autor přednášky se zaobíral zejména jeskynními nálezy civilizace Mayů na území dnešního Mexika, Guatelamaly a Belize. Bohatá obrazová dokumentace přiblížila nejen fyzické artefakty, ale i přírodní scenérie včetně některých významných architektonických nálezů mezoamerické civilizace.

Vzhledem k obsáhlosti tématu a časovému limitu přednášky dr. Chládka bych chtěl doporučit zájemcům o tuto problematiku publikaci:
MEXIKO - Mayové, Aztékové a další předkolumbovské národy od Maria Longhena, vydané v tuzemsku nakladatelstvím REBO v letech 1998 a 2006, ISBN: 80-7234-632-6.

Výpravná obrazová publikace na necelých třech stech stranách představuje to nejzajímavější z mezoamerické civilizace.

Kam dál?

Tetyana Obukhanych – další dovolávání se falešného odborníka odpůrci očkování Zobrazit

Tetyana Obukhanych – další dovolávání se falešného odborníka odpůrci očkování

Poskytujeme Vám překlad článku z webu www.skepticalraptor.com. Článek pojednává o osobě Tetyana Obukhanych, která je antivax hnutím považována za odborníka. Přitom jde o dalšího falešného odborníka.
Po 29. 4. 2019 Přečíst
CDS uznán jako lék? Zobrazit

CDS uznán jako lék?

Mezi příznivci pomýlených léčebných postupů nemůže zavládnou větší radost, než když zjistí, že se ně...
Čt 12. 7. 2018 Přečíst
Nanoroušky a taky-nanoroušky Zobrazit

Nanoroušky a taky-nanoroušky

Článek se pokouší vysvětlit, co jsou roušky z nanovláken, a čím se liší od běžných textilních roušek – a to na popud reportáže ČT v pořadu Černé ovce. Reportáž monitorovala dovoz běžných textilních roušek z Vietnamu, které byly s pomocí technické zprávy doc. Ing. Frischera, Ph.D., označeny klamavým označením nanoroušky. Článek se pokouší vysvětlit, že analýza tkaniny roušky pomocí elektronového mikroskopu, byť provedená odborníkem na kybernetiku a digitální zpracování obrazu, je metodicky zcela zcestná. Záchyt mikroskopických částic na roušce se řídí zcela jinými zákony fyziky než je běžná laická představa síta, kterou částice v závislosti na své velikosti buď projde nebo neprojde.
Čt 10. 12. 2020 Přečíst
A co když někdo s COVID zemře při autonehodě? Zobrazit

A co když někdo s COVID zemře při autonehodě?

Stručná informace o principu hlášení "úmrtí na COVID" ve zdravotnických statistikách.
Út 14. 4. 2020 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace