Načítám...

Stříbrný bludný balvan za rok 1999 - RNDr. Milanu Rýzlovi

Český klub skeptiků SISYFOS udělil výroční cenu za rok 1999

Stříbrný Bludný Balvan Sisyfa
v kategorii jednotlivců
RNDr. Milanu Rýzlovi
Za české vydání "Základní knihy parapsychologie" s přihlédnutím k celoživotnímu dílu.

V roce 1999 vyšlo české vydání knihy M. Rýzla Základní kniha parapsychologie ( 335 s., nakl. Fontána, Olomouc), čímž se nám konečně dostává možnost zaručené rekvalifikace v parapsychologii.

Její autor vystudoval na Karlově univerzitě v Praze fyziku a chemii, od roku 1967 žije v USA a stal se předním světovým parapsychologem. Vydal přes 100 článků a 15 knih v 15 jazycích. Převážně se zabývá mimosmyslovým vnímáním - telepatií a jasnovidností. Shromáždil o těchto jevech mnoho zpráv, pečlivě je analyzoval a rovněž je laboratorně zkoumal. Ač uznává, že v této oblasti dochází k četným podvodům, pokládá tyto jevy za nezvratně prokázané a předjímá možnost jejich praktického využití v telekomunikaci, v lékařské diagnostice, při pátrání po zmizelých a při odhalování zločinů i rudných ložisek.

Laureát jasnovidně předpovídá, že budoucí rozšířené používání mimosmyslového vnímání ... vnese více pravdivosti a poctivosti do mezilidských i mezinárodních vztahů, neboť lež, podvod, intriky a manipulace s veřejným míněním budou jen stěží možné a zločiny zcela nemyslitelné. ... Násilničtí vládcové … by tak mohli narazit na psychický odpor svých poddaných. Jakmile by si lidé vypěstovali dobře fungující mimosmyslové vnímání … měli by přímý přístup k pravdě.

A právě na to již tak zoufale dlouho čekáme. Pak konečně totiž naplníme heslo na naší prezidentské standartě, zodpovíme Pilátovu otázku a navíc tímto parapsychologickým kladivem udeříme na tuneláře, pochybné politiky, neseriózní publicisty a šarlatány všeho druhu. Již jasnovidíme, že díky laureátovým výzkumům naše důvěryhodnost ve světě neobyčejně vzroste - a již jasnoslyšíme, jak se všude jasnoříká: "co Čech - to poctivý parapsycholog".

Kam dál?

Zlatý Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - JUDr. Daniela Kovářová Zobrazit

Zlatý Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - JUDr. Daniela Kovářová

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje zlatý Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců JUDr. Daniele Kovářové za nenormální právní guláš uvařený nad doutnajícími ostatky rodinného práva.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
Bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - Veronika Vendlová Zobrazit

Bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - Veronika Vendlová

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců Veronice Vendlové za objev jemnohmotné struktury emocí a aplikaci tohoto objevu v politickém marketingu.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2020 - Daniela Drtinová Zobrazit

Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2020 - Daniela Drtinová

Novinářka a moderátorka Daniela Drtinová za excelentní ukázku špatné novinářské práce ve vleku vlastních kognitivních zkreslení.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Proslov při předávání XXIII. Bludných balvanů Sisyfa za rok 2020 Zobrazit

Proslov při předávání XXIII. Bludných balvanů Sisyfa za rok 2020

Slovutní laureáti a jejich fanynky, vzácní hosté, příznivci i odpůrci kritického skeptického myšlení, dámy a pánové!
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace