Načítám...

Zlatý Bludný balvan za rok 2003 - Petr Messany

Komise pro udělování bludných balvanů při Českém klubu skeptiků Sisyfos oznamuje, že v kategorii jednotlivců získává za rok 2003

zlatý Bludný balvan
Petr Messany
za vytrvalé šíření kostýmované astrologie a příbuzných nauk všemožnými prostředky

Ke zdůraznění alternativních zásluh laureáta (režiséra, dramaturga, scénáristy, literáta, herce, baviče, chemika, vodohospodáře a křtitele knih a člena klubu literatury faktu ) netřeba vyumělkovaných slov, postačí citovat z přesně opsaných laureátových textů včetně jeho alternativní gramatiky, kterou podtrhujeme:

Jsem racionální astrolog a ne čáry máry fuk, tak mně racionalita, chemie a hlavně přírody napomáhá v tom esoterickém zmatku se trošinku racionálně vyznat.

Výklad horoskopu a pochopení astrologie spočívá ze 60% v matematice, tedy ve vědě, která dokáže údaje poskytované hvězdami spočítat. Ze 30% je astrologie uměním snažícím se všechny výpočty zajímavě a přitažlivě zprostředkovat. Zbývajících 10% pak patří hvězdopravcově intuici. Tu má každý člověk uloženu někde vzadu. Tedy - pokud mu ji civilizace nepřeválcovala.

V té době jsem astrologii ještě nestudoval a neznal jsem hvězdné cesty, které by mě dovedli k lepším zítřkům.

Někdo se astrologem narodí, jiný se jím stane. Jsou i takoví, kteří si spočítají, že je to výhodný kšeft a přistupují k astrologii tržně. Pokud se týká mé osoby, já jsem k této disciplíně trošku přičuchl už v dětství.

Hlavně bych ale potřeboval mít v Panně svého daňového poradce. Ten by přišel na takové věci, které by ještě deset let po něm nevymyslelo ani ministerstvo financí.

U všech horoskopů vždy záleží kdo je vytváří, na jakém podkladě, jestli astrolog se dokáže pod to podepsat a tvoří to ze své prakce a intuice.

Ptáte se, jak má chudák laik poznat, kterému horoskopu se dá věřit a kterému ne? V základě je to jednoduché, vědět, kdo ten horoskop vytváří, jak je znám veřejnosti a jestli je tam podepsán a stojí si za svým výkladem.

Věřím všemu co mě intuitivně osloví a dovede k racionálnímu poznání. ale tuto schopnost má každý, někdo menší, někdo větší, podle toho, jak se nechal převálcovat civilizací.

Ano léčivá moc krystalů je známá a využívá se racionálně i iracionálně a v případě konkrétních problémů dokážeme si nalézt drahokam, polodrahokam a i obyčejný kámen, který je naladěn na naší vnitřní vlnu a proto můžeme své problémy řešit přes tyto krystaly.

Zvláště v předvolebním období a můj výklad se schodoval se zkutečností asi tak z osmdesáti procent. Malá připomínka k vaší nedůvěře v horoskopy: jednejte vždy s astrologem osobně a nechte si vše řádně vysvětlit.

Na reirkarnaci se dívám spíše jak na vědu ke které člověk musí být přiveden vyššími silami a nabourat se jen tak do minulých životů není vhodné pokud nepřijde od velkého stvořitele nabídka.

Všechny výklady numerologické, karetní i astrologické mají jednu trošku nepříjemnou vlastnost. Jedná-li se o nás, vstupuje tam naše podvědomí a ovlyvňuje výklad. Doporučuji vždy jedná-li se o něco nepříjemného použít pozitivního myšlení, náhledu a držet se vždy stranou od temních sil, které se nám do podvědomí vkrádají a které nás mohou i nepříjemně ovlyvnit.

Má předpověď v denníku Super vyšla na 90%. Má předpověď k volbě prezidenta bude trochu tajemná, protože jsem řekl, že prezidentem by mohla být žena a to žena moudrá, která se vyznačuje i humorem a pochopením ženských problémů - a to Halina Pawlowská.

. / .

Závěrem otázka: Nemáte jako astrolog problém s jistým neseriózním statutem své profese?

Do této situace se dostávám tehdy, když se jedná o nevyzuální média a telefonické dotazy. Pokud mohu stát před tazately, tak můj osobní image tyto skreslené pohledy odbourává. Jsem ochoten s každým kdo takto uvažuje jít do diskuze a polemiky, kde buď se shodneme, že to je jinak anebo odcházím, protože tazatel trvá na svých názorech nízkého původu.

Já mám svou auru vyfotografovanou, protože nepatřím k těm jedincům, kteří auru vidí a proto jsem si tímto způsobem nechal ověřit, zda duchovní síly převládají nad fyzickými. Přesvědčil jsem se, že ano.

Gratulujeme.

------------------------------------------------------

Kde všude našeho laureáta najdete:

TV Nova, Prima, rozhlas, divadlo, noviny, přednášky, festivaly, seznam.cz, google.com

fotogalerie

Kam dál?

Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - Hnutí Pro život Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - Hnutí Pro život

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii družstev za rok 2021 získává stříbrný Bludný balvan Hnutí pro život ČR za odborné poradenství a objevy v oblasti vojenství, posunutí ochrany nenarozeného dítěte až do okamžiku ejakulace, za předcházení epidemii neexistujícího syndromu a za propagaci alternativní chirurgie.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Bludný balvan za rok 2023 v kategorii zdravotní policie a veřejné zdraví - Tomáš Kašpar Zobrazit

Bludný balvan za rok 2023 v kategorii zdravotní policie a veřejné zdraví - Tomáš Kašpar

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje Bludný balvan v kategorii zdravotní policie a veřejné zdraví Tomášovi Kašparovi za kreativní propojování vědeckých poznatků s dezinformacemi, misinformacemi a ignorantstvím.
Po 20. 5. 2024 Přečíst
Bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2020 - redakce a spolupracovníci Jesenického týdeníku Zobrazit

Bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2020 - redakce a spolupracovníci Jesenického týdeníku

Redakce a spolupracovníci Jesenického týdeníku za to, že díky jejich práci budou obyvatelé Jesenicka v učebnicích historie stát po boku těch, kdo se báli bleskosvodu.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Zlatý Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2020 - Karel Nejedlý Zobrazit

Zlatý Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2020 - Karel Nejedlý

Karel Nejedlý za metodu RUŠ, její neúnavnou a letitou propagaci, jakož i za zneužívání odborných pojmů z oblasti psychologie a fyziky.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace