Načítám...

Magnetické krávy: Korespondence Jaromíra Eiselta a Jiřího Heřta

----- Original Message -----
From: Eiselt Jaromír
To: Jiří Heřt
Sent: Thursday, April 30, 2009 12:51 PM
Subject: peer review?

Pane profesore,
mám zato, že PNAS (impakt faktor skoro 10) má tvrdé recenzní řízení. Posuzovali tu práci diletanti, nebo se editor pomátnul, že to pustil k publikaci?
s pozdravem
Jaromír Eiselt

----- Original Message -----
From: Jiří Heřt
To: Eiselt Jaromír
Sent: Thursday, April 30, 2009 1:33 PM
Subject: Re: peer review?

Děkuji za mail, ale co mohu odpovědět jiného, než že nevím. Nejspíše je to tak, že nikdo z recenzentů ani editor obvykle nepochybují o správnosti použitých vstupních dat. Statistické zpracování dat i diskusní partie jsou bezchybné a vypadají velice věrohodně. Pokud si to chcete ověřit, tak první práce autorů je snadno dostupná na webu. Mé nálezy jsou jasné. A kdo jim nevěří, velice snadno si je může ověřit. Doporučuji prohlédnout stáda ve Walesu, protože jsou krávy bílé a jejich orientaci lze určit s přesností. Pokud nechcete stáda pracně hledat, mohu Vám poslat jejich geografické souřadnice, podle nichž je lze většinou vyhledat. Bohužel právě u těch z Walesu hodnoty nemám.

Naše nálezy v stručné podobě pošleme redakci PNAS. Kromě toho jsme v kontaktu s autory těch dvou sporných prací a nabídli jsme jim setkání k vyjasnění možného omylu, možného samozřejmě nejen na jejich, ale i na naší straně.

Jiří Heřt

Kam dál?

Ne, Plandemic není dokumentární film Zobrazit

Ne, Plandemic není dokumentární film

Možná jste již zaznamenali nové video kolující po internetu s názvem Plandemic. Jedná se o rozhovor s viroložkou Judy Mikovits, který ve vás má vzbudit dojem, že Covid-19 je jedná velká, naplánovaná pandemie. Proč se nejedná o dokumentární film, jaké nepřesnosti, polopravdy a lži ve videu jsou a jaké jsou užité techniky pro maximální působivost?
St 13. 5. 2020 Přečíst
Když je Šarlatán skutečně šarlatán Zobrazit

Když je Šarlatán skutečně šarlatán

Film Agnieszky Holland o životě a díle léčitele Jana Mikoláška vyvolává hodně otázek – mimo jiné i tu, jak vůbec takové dílo posuzovat.
Po 18. 1. 2021 Přečíst
Čeští skeptici - Kdo jsou a co chtějí Zobrazit

Čeští skeptici - Kdo jsou a co chtějí

Čeští skeptici s podtitulem Kdo jsou a co chtějí jsou především knihou humoru a údivu nad tím, co vš...
So 22. 8. 2015 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace